Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Τα πέντε «κλειδιά» για ασφαλέστερα τρόφιμα:

 1. Δώστε έμφαση στην καθαριότητα και την υγιεινή των τροφίμων
2. Ξεχωρίστε τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά εργαλεία, για παράδειγμα μαχαίρια κοπής
3. Μαγειρέψτε/ ψήνετε καλά τα τρόφιμα, ιδιαίτερα το κρέας, τα πουλερικά, τα αβγά και τα θαλασσινά.
4. Διατηρείτε τα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες.
5. Χρησιμοποιήστε ασφαλές νερό για τη μαγειρική και ασφαλείς πρώτες ύλες. Διδάξετε τις βασικές αρχές υγιεινής των τροφίμων και στα παιδιά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου